Geen rondje Posbank meer in de zomer en de weekenden

Geen rondje Posbank meer in de zomer en de weekenden

4 juni 2024 Uit Door admin

Vanaf 1 juli zullen bezoekers van de Posbank rekening moeten houden met gedeeltelijke afsluitingen van de wegen in de weekenden, op feestdagen en in de maanden juli en augustus. Dit besluit is genomen door de gemeenten Rheden en Rozendaal, met als doel de balans tussen natuur, recreatie en leefomgeving te herstellen.

Paviljoen De Posbank en de grote parkeerplaats zullen tijdens de afsluitingen alleen nog bereikbaar zijn via de Schietbergseweg, die weer tweerichtingverkeer wordt. Het historische besluit, zoals de gemeenten het noemen, werd op 28 mei genomen om het aantal motorvoertuigen in het Nationaal Park Veluwezoom te verminderen en zo kwetsbare natuur beter te beschermen.

De afsluitingen gelden voor de wegen Bovenallee, Beekhuizenseweg, Signaal Imbosch en Diepesteeg en zullen herkenbaar zijn aan verkeersborden en wegversmallingen. Daarnaast zullen er minder parkeerplekken beschikbaar zijn tijdens de afsluitperiodes, maar de gemeenten werken aan nieuwe parkeervoorzieningen.

Hoewel het besluit al genomen is, is er nog mogelijkheid tot beroep. De gemeenten hopen dat bezoekers vooral met het openbaar vervoer of de fiets naar de Posbank zullen komen om zo overlast in de omliggende dorpen te verminderen.