Project A12 IJsselbruggen: ontruiming uiterwaarden

Project A12 IJsselbruggen: ontruiming uiterwaarden

11 december 2023 Uit Door admin

Vandaag is Rijkswaterstaat gestart vanuit het project A12 IJsselbruggen met het ontruimen van de bouwplaats in de uiterwaarden aan de zijde van Velp.

Deze maatregel wordt genomen vanwege de verwachte hoge waterstanden. De actuele voorspellingen gaan uit van een waterstand bij Lobith van ruim boven de 13,75 meter boven NAP binnen een tijdbestek van vier dagen, waardoor de uiterwaarden gaan onderlopen. Bij het nemen van dit besluit hebben ze tevens rekening gehouden met de mogelijkheid dat de bouwplaats bij lagere waterstanden kan overstromen als gevolg van kwel in de uiterwaarden.

Er is maandagochtend direct gestart met de ontruiming van de uiterwaarden aan de Velpse zijde. De bedoeling is dat de ontruiming uiterlijk woensdag 13 december is afgerond. Werkzaamheden op de brug die veilig kunnen worden uitgevoerd, zullen waar mogelijk doorgang vinden. De aannemer heeft er in zijn planning rekening mee gehouden dat de uiterwaarden enkele dagen per jaar kunnen onderlopen.