C.V. de Narrenkap strooit geen snoep meer vanaf de optochtwagens

C.V. de Narrenkap strooit geen snoep meer vanaf de optochtwagens

24 januari 2023 Uit Door admin

Tijdens de Velpse carnavalsoptocht op zondag 19 februari én Halfvastenoptocht op zondag 19 maart zal Carnavalsvereniging de Narrenkap geen snoep meer strooien vanaf de optochtwagens. Dit heeft de organisatie bekend gemaakt naar aanleiding van verschenen berichten in de media over een ‘strooiverbod’ in diverse gemeentes.

“Wij zullen vanaf onze eigen wagens geen los snoep meer strooien maar voorverpakte zakjes vanaf de grond uitdelen aan de bezoekers”, aldus de voorzitter van de Narrenkap, Mariëtte Flipse. “Het gooien van snoep is niet altijd zonder gevaar, zeker kinderen willen nog wel eens ongeremd de weg op gaan om het snoep op te rapen die hierdoor dichtbij de wagens en trekkende voertuigen in de buurt komen.”

Ook het milieu speelt hierin mee. Flipse: “Door het snoep niet meer los te gooien maar als geheel te verpakken verminderen we hopelijk de hoeveelheid zwerfafval na afloop van de optochten.” Sinds 2019 is de Narrenkap ook al gestopt met het oplaten van heliumballonnen tijdens de kindermiddag, ook vanwege het milieu en duurzaamheid.

Tijdens de optochten dit jaar zal de Narrenkap zelf met voorverpakte zakjes gaan werken, maar van een algeheel verbod is momenteel nog geen sprake. “We moedigen alle andere deelnemers aan om ons voorbeeld te volgen. Vanaf de optochten in 2024 zal dit als onderdeel van het deelnemersreglement worden opgenomen en zal er helemaal geen los snoep meer gestrooid worden vanaf de wagens”, aldus Flipse.

De aanmeldingen voor de Velpse optochten zijn nog steeds open en groepen die een mooie wagen of loopgroep hebben kunnen zich nog steeds inschrijven via https://www.cvdenarrenkap.nl/optocht/