Militaire Oefening op donderdag 29 september

Militaire Oefening op donderdag 29 september

27 september 2022 Uit Door admin

Het kan zijn dat je donderdag 29 september helikopters ziet en hoort vliegen tussen 09.00 en 23.00 uur. Dat komt omdat het Defensie Helikopter Commando een oefening houdt, genaamd Warhammer. De helikopters van het Defensie Helikopter Commando vliegen dan lager dan normaal.

De oefeningen vinden in de hele regio plaats. Het doel van deze oefening is om de eenheden te trainen om zelfvoorzienend te opereren onder verhoogde dreiging. Vliegende eenheden en grondeenheden trainen hun samenwerking tijdens deze oefening.

Tijdens het oefenen worden gebieden met aaneengesloten bebouwing of mensenverzamelingen vermeden. De aanvliegroutes en -hoogten en oefenlocaties zijn zodanig gekozen dat geluidhinder zoveel mogelijk voorkomen wordt.

foto: Mediacentrum Defensie