Kevin Vos gaat voorop in 2022-2023, Niels Gabriël nieuwe President

Kevin Vos gaat voorop in 2022-2023, Niels Gabriël nieuwe President

26 september 2022 Uit Door admin

Tijdens een zeer spannende vergadering heeft de wijze senaat van carnavalsvereniging de Narrenkap zondagmorgen de nieuwe prins voor het carnavalsseizoen 2022-2023 gekozen. Komend seizoen zal wederom Kevin Vos voorop gaan in het feestgedruis.

We kennen Kevin al als hoogheid van het voorgaande jaar, dat weinig activiteiten kende door alle geldende corona-maatregelen vlak na de openingszitting. Om die reden heeft de Senaat besloten Kevin nogmaals een prinsenjaar te gunnen.

Tijdens deze bijzondere senaatsvergadering werd door de leden ook gestemd over een nieuwe President, nadat Johan Hagen gisteravond is afgetreden. Hier waren 4 kandidaten voor. Uiteindelijk kwam hier Niels Gabriël uit de stemming naar voren.

Kort na de vergadering, omstreeks 12:30 werden de nieuwe prins en president door Grootvorst Arjan Flipse en Vorst Peter Erren gepresenteerd aan de leden van de Narrenkap en haar aanwezige vrienden. Nadat het vorstenhuis de nieuwe prins had geïnstalleerd was het tijd voor de nodige felicitaties, waarna het nieuwe prinsenschap een feit was.

Kevin is sinds 2016 lid van de Senaat der Narrenkap en heeft zich in korte tijd bewezen als iemand met veel liefde voor de vereniging. Zo is hij kort na zijn toetreding tot de Senaat verkozen tot Vice-President en richtte hij met Ronald ter Hoeven de commissie Vos-Ter Hoeven op om na te denken over het toekomst-klaar maken van de vereniging.

Niels is al zeer lange tijd lid van de Narrenkap en heeft de vereniging al meerdere diensten bewezen. Zo was hij Vice-President gedurende meerdere jaren en treedt hij regelmatig op tijdens zittingsavonden. Ook de presentatie van de kindermiddag is lang in handen van Niels geweest.

Samen met zijn jongere zus Amy gaat Kevin komend jaar de kar trekken met Amy naast zich als zijn hofdame. Zij zullen hierin bijgestaan worden door Adjudanten Marco Liethof en Arjan Jr. Flipse. Ook aan het jeugdige Narrenrijk wordt gedacht, de jeugdprins komend jaar zal Pim Scholten worden, waarbij Noë Scholten hem zal ondersteunen als hofdame.

De komende tijd staat er een drukke periode te wachten voor ons kersverse prinsenpaar. Van het maken van foto’s, tot ontwerpen van medailles. Van tekstjes schrijven tot kleding passen en vermaken, de agenda voor Kevin en Amy is de komende paar weken goed gevuld.

Op 5 november 2022 zal Kevin met zijn gevolg officieel welkom worden geheten op onze openingszitting onder leiding van nieuwe president Niels Gabriël, waarmee we het carnavalsseizoen 2022-2023 dan echt voor geopend kunnen verklaren.

foto’s: Jochem Pluim / C.V. de Narrenkap