Bakkerij Hilvers bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier

Bakkerij Hilvers bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier

19 april 2019 Uit Door admin

Arnhem – Bakkerij Hilvers mag zich Hofleverancier noemen. Op 28 januari jl. viel deze Koninklijke Beschikking in de bus bij Arnhems oudste Bakker. Aike Hilvers, algemeen directeur: “We zijn vanzelfsprekend zeer vereerd met deze Beschikking van de Koning. In de aanloop naar ons 250-jarig jubileum in 2017 hebben we de aanvraag al ingediend. Dat het nu, bijna twee jaar later, een feit is, is geweldig!”

Het predicaat Hofleverancier moet door bedrijven zelf worden aangevraagd. Het wordt toegekend aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn, evenals de onderneming zelf. Ook moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn.

Bij het predicaat behoort het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Bij Bakkerij Hilvers komt dit wapen te hangen aan de gevel van de bakkerij aan de Blankenweg. Daar zal het op donderdag 25 april a.s. in het bijzijn van genodigden worden onthuld door burgemeester Marcouch. Vanwege die feestelijke gebeurtenis zijn alle filialen van Bakkerij Hilvers vanaf 15.00 gesloten. Op vrijdag 26 april wordt het feest met klanten gevierd door middel van een koninklijke traktatie.