Anneke van der Plaats-Award voor Lorentzhuis

Anneke van der Plaats-Award voor Lorentzhuis

12 oktober 2017 Uit Door admin

Velp – Dit jaar is voor het eerst de Anneke van der Plaats-Award uitgereikt, tijdens het congres ‘De wondere wereld van dementie’ op 11 oktober 2017. De eerste award ging naar het Lorentzhuis van Innoforte in Velp.

Het Lorentzhuis heeft deze prijs ontvangen om ze het gedachtegoed over de zorg voor mensen met dementie op een inspirerende manier heeft toegepast in belevingenissen, belevingstuin en de wijze waarop medewerkers omgaan met mensen met een beschadigd brein.

De prijs bestaat uit een oorkonde, gratis toegang voor 2 personen tot het congres ‘De wondere wereld van dementie’ in 2018 en deelname aan de workshop ‘Hersenkunde en dementie’. Deze workshop wordt beschikbaar gesteld door De Anneke van der Plaats-Foundation, heeft een waarde van € 700,00, wordt gegeven op locatie en is bestemd voor het gehele team waartoe de prijswinnaar behoort.

De Anneke van der Plaats-Foundation is tot stand gekomen in samenwerking met Congressen MetZorg. De Anneke van der Plaats-Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een medewerker en/of zijn of haar team van een zorginstelling die een speciale en waardevolle bijdrage levert op het gebied van zorg voor mensen met dementie, waarbij het uitgangspunt is dat het gedachtegoed van Anneke van der Plaats wordt toegepast.

Wie is Anneke van der Plaats?
Dr. Anneke van der Plaats is sociaal geriater, wetenschapper, docent en adviseur. In 1983 heeft zij de eerste dagopvang voor ouderen in Nederland opgezet. Zij heeft vanaf 2000 wetenschappelijke kennis en complexe wetenschappelijke theorieën omtrent dementie vertaalt naar de dagelijkse praktijk. De door haar ontwikkelde Omgevingszorg, gericht op mensen met een beschadigd brein en de Brein Omgeving Methodiek (BOM™) om Omgevingszorg op een goede manier toe te passen, heeft een nieuwe kijk op zorg voor mensen met dementie gebracht, die zich in de praktijk bewezen heeft. Daarnaast is zij medeauteur van diverse boeken, waaronder De Wondere Wereld van Dementie (2008), Het demente brein (2014) en De dag door met dementie (2016). In 2016 is de Anneke van der Plaats-Foundation opgericht.