Integrale verkeer- en criminaliteitscontrole Velp

Integrale verkeer- en criminaliteitscontrole Velp

30 september 2017 Uit Door admin

Velp – Op vrijdag 29 september 2017 heeft de politie tussen 17:00 en 23.00 uur samen met de belastingdienst, Koninklijke Marechaussee, douane en het RDW een integrale verkeerscontrole gehouden op de President Kennedylaan te Velp.

foto: politie Velp

Bij de controle werd gebruik gemaakt van de ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) welke in de omgeving van Velp diverse voertuigen scanden. Op de controleplaats werden de voertuigen, bestuurders en inzittenden gecontroleerd door de verschillende disciplines.

Er werden meerdere bekeuringen uitgeschreven. Onder andere voor voertuigen met gladde banden, niet correct voeren van verlichting, rijden door rood licht, het niet dragen van de gordel, rijden in de verkeerde rijrichting en het niet tonen van het rijbewijs. Daarnaast stonden er nog wat bestuurders in het systeem van de politie voor diverse openstaande boetes.

foto: politie Velp

Twee bestuurders kregen proces-verbaal terzake rijden onder invloed van alcohol. De politie en de marechaussee hebben twee aanhoudingen verricht. Eenmaal voor het bij zich hebben van pepperspray en éénmaal voor het bij zich hebben van een vals rijbewijs. De belastingdienst heeft 13 voertuigen in beslag genomen.

De belastingdienst inde 19.422 euro aan openstaande vorderingen. Tevens zijn er diverse voorlopige vorderingen uitgedeeld aan bestuurders met een totaalbedrag van 87.500 euro. Deze bestuurders krijgen twee weken de tijd om hun openstaande schuld te betalen.