Oude vrouw beroofd van gouden ketting

Oude vrouw beroofd van gouden ketting

21 juli 2017 Uit Door admin

Velp – De politie in Velp heeft vrijdag vier personen aangehouden in verband met een beroving van een oudere vrouw.

Vrijdag omstreeks 17:30 uur, werd een gouden ketting gestolen van een bejaarde vrouw op de Rozendaalselaan te Velp.
De verdachten vroegen, vanuit een grijze personenauto, de weg naar het ziekenhuis en ‘bedankten’ de vrouw door een ketting te geven. Hierbij namen ze de ketting van de vrouw weg.

Een getuige zag dat de verdachten wegreden in een grijze personenauto met Frans kenteken. Hierop is de politie met meerdere eenheden gaan uitkijken in de omgeving. Op de A12 werd ter hoogte van Duiven een Volkswagen Passat met Frans kenteken staande gehouden (zie foto). In het voertuig trof de politie vier Roemenen aan.

De Roemenen waren 18, 20, 36 en 40 jaar oud. Het betroffen drie mannen en een vrouw. Het betroffen vier “zigeunertypes”. Bij één van de Roemenen trof de politie een gouden ketting aan. Dit was niet de gouden ketting van het slachtoffer.

De Roemenen en het voertuig voldeden aan het signalement waarna ze werden aangehouden. Het voertuig is afgevoerd voor onderzoek. Later bleek dat deze verdachten ook bij een tweede vrouw op de Vlashofstraat te Velp gepoogd hadden sieraden te stelen. Ook bij deze vrouw vroeg men de weg naar het ziekenhuis en bood men een sieraad aan.

Het voertuig is grijs van kleur en heeft een zwarte motorkap. De politie is op zoek naar getuigen of andere slachtoffers. Heeft u iets gezien? Of bent u zelf slachtoffer geworden van deze personen? dan kunt u bellen met de politie 0900 8844.